Design, Elämäntapa

Uutta idea sisustukseen

Kesä alkaa vähitellen olla mennyttä tältä vuodelta. Vaikka lämpötilat hipovat vielä kesän lukemilla ja lehdissä puhutaan Suomesta Italiana, todellisuus on kuitenkin se, että syksyn pimeät ovat jo tulossa. Syksy saa useimmat meistä alakuloisiksi ja odottamaan jo seuraavaa kesää. Yksi tapa saada piristystä syksyyn on piristää omaa asuntoa, eli tehdä muutoksia sisustukseen. Minkälaisia uusia ideoita sisustukseen on nyt trendeinä?

Skandinaavinen tyyli

Skandinaavinen tyyli ei ole aivan sitä, mitä suomalainen tyyli on. Meidän suomalaisten oma tyylimme tulee enemmän idästä kuin lännestä ja skandinaavinen tyyli on yhdistelmä pohjoista ja länttä. Me suomalaiset olemme kuitenkin vähitellen tottuneet skandinaaviseen tyyliin sisustusratkaisuissamme, ja sisustuksemme on saanut näitä harmaita, valkoisia ja mustia sävyjä entistä enemmän eri huoneisiin. Yksi näistä uusimmista Suomessa saatavista skandityyleistä on House doctor, tanskalainen design.

Tämä uusi tanskalainen brändi tuo suomalaiseen sisustukseen mahdollisuuden leikkimielisyyteen ja persoonallisuuteen. House Doctor- valaisin tuo juuri sellaisia mahdollisuuksia jokaisen suomalaisen sisustusmaailmaan. Valaisinvalikoimassa on sekä yksinkertaisia, että monimutkaisempia valaisia, hauskoja vaihtoehtoja sekä klassisia valintoja.

Sisustustrendit 2020

Mitä tämä vuosi on pitänyt sisällään liittyen sisustustrendeihin? Ainakin keltainen väri on ollut monessa trendiartikkelissa esillä, samoin kuin pyöreiden muotojen tuleminen sisustukseen sekä kuivakukat.

Väreissä on enemmän puhuttu värien lämmöstä, kuin itse väreistä. Väreissä valitaan lämpimämpiä värisävyjä ja tutut harmaa ja valkoinen jäisivät ainakin hetkeksi taka-alalle. Väreistä ja niiden takaisin tulemisesta on puhuttu jo vuosia, mutta suomalaiset tykästyivät harmaaseen ja valkoiseen, joten muutos on aina aikaa vievää.

Sisustusalan lehdissä ja nettisivuilla useasti kerrotaan kuinka joka vuosi uudet trendit tulevat ja kuinka jotkut kulkevat trendien aaltojen harjoilla. Kuinka todellisia sitten eri trendit sisustuksessa oikeasti ovat, ja ovatko ne todellakin vain vuoden mittaisia, niin siitä voidaan olla useampaakin eri mieltä.

Esimerkiksi 2020 vuoden alussa oli puhetta paljon värien lämmöistä, mutta samalla puhumalla maanläheisyydestä ja murretuista ja pehmeistä sävyistä puhutaan itseasiassa samasta asiasta, mutta eri sanoin. Sisustussuunnittelijat käyttävät myös mielellään sanoja boheemi ja urbaani jopa samassa lauseessa, miettimättä mitä sanat oikeasti tarkoittavat, mutta ne kuulostavat hyvin asiayhteyteen sopivilta.

Esimerkiksi sana boheemi tarkoittaa itseasiassa taiteilijoita ja kirjailijoita, jota 1800-luvun Rankassa viettivät sangen erikoista ja epäsäännöllistä elämää. Kylläkin aivan alun perin boheemi tarkoitti Böömin alueen asukasta(!). Suomen sivistyssanakirja kuvaa boheemia sanoin huoleton, epäsovinnainen. Entäpä sitten tuo toinen sana, urbaani. Urbaani sana tarkoittaa kaupunkilaista, eli boheemi urbaani on epäsovinnainen kaupungissa asuva taiteilija (!).

Luonto tulee takaisin sisälle

Tälle vuodelle povattiin myös uutta tulemista kunnolliselle vihersisustamiselle. Toisaalla teemme kaikkemme, etteivät kasvit pääse sisälle, ja toisaalla olemme alkaneet rakennella kasveille mitä erikoisempia kasvualustoja seinille ja lattioille, ja jopa huonekalujen yhteyteen saadaksemme uusia kontaktipintoja luonhttps://www.suomela.fi/vuoden-2020-kovimmat-sisustustrendit-sisustussuunnittelijan-nakemys/toon.

Toisaalla on kirjoitettu, että kasvien avulla on helppoa sisustaa ja luoda kodikasta tunnelmaa, mutta eivät kaikki halua kasveja olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen. Se, että kasvit puhdistavat huoneilmaa on hyvä asia, mutta on myös ihmisiä, jotka eivät allergioiden vuoksi voi olla kaikkien kasvien lähellä. Ovatko kasvit teillä yksi sisustuselementti, vai kuuluvatko kasvit sinusta pihalle ja nimenomaan sinne luontoon?

Mikä sitten on oikeasti vuoden 2020 päätrendi, oliko se ne lämpimät värit, vain skandinaavisten uusien trendituotteiden maihinnousu vai palasimmeko takaisin metsään? Suomalaisten mattovalmistajienkin matoissa toistuu luontoteema vuodesta toiseen ja varsinkin tänä vuonna luonto ja eläinteemat ovat tulleet myös koko skandinaavien mattojen teemoihin – millainen matto sinulta löytyy uusimpana hankintana, entä koska olet uusinut olohuoneen valaistuksesi?